Dienstregeling 2018 Bus – supplement 2

Met ingang van de zondag 8 april 2018 worden er een aantal wijzigingen in de busdienstregeling doorgevoerd. Deze staan aangegeven per lijn.

Lijn 1 (Stadsdienst Emmen: Station – Emmerhout v.v.)
Er komt een extra halte aan de Rondweg ter hoogte van De Horst. De vertrektijden wijzigen, net als op de andere stadslijnen, met enkele minuten.

Q-link 2 (P+R Reitdiep – Zernike Campus – Paddepoel – Station Noord – UMCG – Station Europapark v.v.) (vanaf 25 maart)
Q-link 2 heeft één rit vanaf Station Europapark naar UMCG Noord. Deze rit vertrekt om 7:18 uur vanaf het Europapark. Vanaf 25 maart rijdt deze rit ook tijdens vakanties en wordt de hele route naar P+R Reitdiep gereden.

Lijn 26 (Assen M.L. Kingweg – P+R Haren – Groningen Zernike Campus v.v.)
Lijn 26 gaat vaker rijden. De bus rijdt in de ochtendspits ieder kwartier van Assen naar Groningen. Daarna wordt tot ongeveer 10:15 uur nog ieder half uur gereden. Er komt in de middag een extra rit naar Assen omstreeks 14:30 uur.

Lijn 27 (Stadskanaal – Gieten – P+R Haren – Groningen Zernike Campus v.v.)
Lijn 27 is een nieuwe directe lijn van Stadskanaal en Gieten naar de Zernike Campus. Tussen Stadskanaal en P+R Haren wordt de route van lijn 312 gereden, daarna volgt de lijn de route van lijn 26. In de ochtendspits rijdt de bus twee keer en vlak daarna nog één keer, in de middagspits twee keer. Bij de Van Ketwich Verschuurbrug wordt richting Zernike alleen voor uitstappende passagiers gestopt.

Lijn 33 (Coevorden – Hoogeveen v.v.)
De ritten die nu doordeweeks buiten de vakanties met een LijnBelBus worden gereden, worden voortaan gereden met een 8-persoonsbusje.

Lijn 39 (Meppel – Koekange v.v.)
De eerste twee ritten naar Meppel vertrekken vier minuten eerder.

Lijn 42 (Emmen – Vlagtwedde v.v.)
Er worden twee extra ritten toegevoegd rond 7:45 en 8:15 uur. Deze ritten rijden in Emmen door als lijn 112 naar de Meerdijk. De vertrektijden wijzigen om in Emmen aansluiting te bieden op lijn 44.

Lijn 44 (Emmen – Schoonebeek v.v.)
De vertrektijden wijzigen. Voortaan wordt er op het hele en halve uur aangesloten op lijn 42.

Lijn 44 (Vries – Harkstede v.v.)
Alle vaste ritten op werkdagen buiten de vakanties gaan weer doorrijden naar Harkstede.

Airportlink 100 (Groningen Airport Eelde – Groningen shuttle) (vanaf 25 maart)
Lijn 100 wordt aangepast op de vluchtschema van Groningen Airport Eelde. Zo wordt de vlucht van en naar Gdansk geschrapt en is München toegevoegd als nieuwe bestemming. De bus sluit nu aan op alle vluchten van en naar Londen, München, Kopenhagen en Brussel. De route wijzigt ook. Voortaan rijdt de bus vanaf Eelde via de A28 non-stop naar de stad, er wordt dus niet meer gestopt bij de Van Ketwich Verschuurbrug. Via het Emmaplein, Zuiderdiep en Hereplein wordt naar het Hoofdstation gereden. Op het Zuiderdiep verhuist de halte; de bus stopt niet meer ter hoogte van de Gelkingestraat, maar tussen de Herestraat en Pelsterstraat.

Buurtbus 505 (Stadskanaal – Gieten v.v.)
De buurtbus krijgt een andere route. Voortaan wordt gereden via Gasselternijveen en Gasselternijveenschemond. De bediening van Drouwenermond vervalt. Er wordt nog wel gestopt bij de halte Mondenweg.

LijnBelBus
Alle ritten die door een LijnBelBus worden gereden, komen te vervallen per 9 april. Dan start Publiek Vervoer met de Hubtaxi als opvolger. Twee ritten op lijn 33 blijven wel bestaan (zie hierboven).