Koningsdag in Emmen

Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag samen met zijn familie dit jaar in Emmen. De Drentse stad verwacht grote drukte rondom het Koninklijk bezoek.

Toeschouwers kunnen dankzij de inzet van extra vervoer makkelijk van en naar Emmen reizen.

Bus

Veel reguliere buslijnen rijden ‘s avonds extra lang door. Voor bezoekers van de Koningsdagactiviteiten die met de auto naar Emmen komen is er de mogelijkheid te parkeren bij het stadion van FC Emmen. Qbuzz zet de speciale lijn 57 (naar de nieuwe leeftijd van de Koning) in, welke iedere op de drukste momenten iedere vijf minuten rijdt tussen het FC Emmen-stadion en de Karbeel in het centrum van Emmen. Deze lijn is gratis toegankelijk. De bus rijdt van ‘s ochtends 8:00 tot ‘s nachts 1:00 uur.

In Emmen rijden de stadslijnen 3 en 4 twee keer per uur, de hele dag. Er wordt gereden via het Scheperziekenhuis. Lijn 42 Emmen – Ter Apel en lijn 94 Emmen – Klazienaveen – Schoonebeek rijden extra en rijdt lijn 44 een aangepaste dienstregeling tussen Emmen en Schoonebeek. Daarnaast rijden alle streeklijnen rondom Emmen tot extra laat door.

Tussen Groningen en Emmen rijdt lijn 300 extra vaak. Overdag rijden er zes ritten per uur, in de avond vier ritten per uur.

Trein

Arriva schaalt ook op met haar trein tussen Zwolle en Emmen. Tussen 7:00 en 19:00 uur zullen er drie in plaats van twee treinen per uur op deze lijn rijden. Samen met de NS en ProRail zal Arriva het station in Emmen in een Koninklijke sfeer brengen.

Mensen die niet zo vaak met de trein reizen, worden erop geattendeerd dat het tegenwoordig ook mogelijk is met een contactloze betaalpas of smartphone te reizen, simpelweg door in- en uit te checken zoals dat ook met een OV-chipkaart kan. Het bedrag voor de reis wordt automatisch van de bankrekening afgeschreven. Reizen met een betaalpas werkt alleen tegen regulier, vol tarief.

Meer over Koningsdag in Emmen

Op een speciale website is alles te lezen over Koningsdag in Emmen.