Site pictogram OV Nieuws GD

Grote promotiecampagne lijn 5 onder ouderen


Een al verhoogde bushalte langs de route van lijn 5. Foto: KvdL Fotografie

Het OV-bureau Groningen Drenthe, Arriva, de gemeente Groningen en Stip zijn begonnen met een grote promotiecampagne onder ouderen om de Groninger stadslijn 5 te promoten.

Vanaf donderdag kunnen ouderen die vlakbij de route van lijn 5 wonen gratis met de bus mee. Zij hebben allen een twaalfrittenkaart thuisgestuurd gekregen, welke zij elke keer als zij in lijn 5 stappen moeten laten afstempelen bij de buschauffeur.

Vanwege het experiment worden alle belangrijke haltes langs de route van lijn 5 verhoogd en worden er t/m 31 mei allerlei activiteiten georganiseerd langs de route. Onder andere bingo’s en zangmiddagen in verschillende zorgcentra horen hierbij.


Activiteiten in onder andere Bernlef zijn makkelijk bereikbaar met lijn 5. Foto: KvdL Fotografie

 


De vertrektijden bij de haltes worden vergroot, zodat ze makkelijker leesbaar worden. Daarmee behoren deze vertrekstaten wat betreft lijn 5 vanaf donderdag tot de verleden tijd. Foto: KvdL Fotografie

Op de eerste dag van de vernieuwde lijn 5 wordt de vernieuwing feestelijk ingeluid in cultuurcentrum De Oosterpoort. Hier zal op donderdag vanaf 11:00 uur van alles te beleven zijn. Aangezien lijn 5 vlak voor De Oosterpoort stopt, kunnen ouderen hun gratis buskaart gewoon gebruiken wanneer zij de openingsbijeenkomst bij willen wonen.

Wanneer de proef met lijn 5 een succes blijkt, zullen mogelijk meer buslijnen in de stad op dezelfde manier worden vernieuwd.


Bij een aantal haltes is de verhoging nog in aanleg. Foto: KvdL Fotografie

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten in de startperiode t/m 31 mei

Mobiele versie afsluiten