Ouderen- en welzijnsorganisaties in Hoogezand-Sappemeer zijn als eerste op aangeven van het OV-bureau bezig met het opzetten van een eigen stadsdienst, uitgevoerd door vrijwilligers.

De huidige Servicebus, uitgevoerd door betaalde krachten, zal worden geschrapt omdat er te weinig reizigers zijn. Het OV-bureau heeft aangegeven de middelen beschikbaar te willen stellen aan stadsdiensten die worden uitgevoerd door vrijwilligers. Zouden die er niet komen, dan wordt de lijn geschrapt.

Een werkgroep die zich voor de nieuwe vorm van stadsvervoer in Hoogezand inzet heeft inmiddels een stichting opgericht, waar een tijdelijk stichtingsbestuur is aangetreden. Ook zijn er al een aantal chauffeurs die klaarstaan om het vervoer binnen het dorp uit te voeren.

Als alles meezit zal de stichting de exploitatie van lijn 276 half december, bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling, overnemen. De stichting zoekt nog vrijwilligers die ook willen bijdragen in het rijden van de bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *