Sinds deze week heeft woonzorgcentrum Betingeborgh in Delfzijl weer een eigen halte van Servicelijn 240.

Enige tijd geleden werd de bushalte opgeheven. Het woonzorgcentrum tekende hier bezwaar tegen aan. In het klantenpanel van de Servicebus Delfzijl zijn vervolgens varianten in de route besproken waarbij de Betingeborgh weer een bushalte zou krijgen. 

Het OV-bureau heeft in overleg met Personenvervoer Van Dijk en de gemeente uiteindelijk gekozen voor een variant waarbij lijn 240 de halte Delfzicht Ziekenhuis overslaat. De Servicebus heeft een half uur om de route te rijden en de tijd voor de extra lus voor de Polarisweg moest ergens anders gevonden worden. Het ziekenhuis blijft ook voor de bewoners van Noord nog steeds rechtstreeks bereikbaar, omdat een keer per uur lijn 240 vanuit Noord overgaat in lijn 245. Lijn 245 blijft de halte bij het Delfzicht ziekenhuis aandoen. 

Met de aangepaste route rijden de Servicebussen langs een aantal bestemmingen die voor grote groepen reizigers van belang zijn. De folder met de nieuwe route en dienstregeling is verkrijgbaar in de Servicebus en op verschillende plaatsen in Delfzijl, waaronder gemeentehuis en Delfzicht Ziekenhuis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *