Een 50-jarige automobilist uit Klazienaveen is woensdagochtend om het leven gekomen nadat hij op de N366 tussen Alteveer en Nieuwe Pekela met zijn auto frontaal op een lijnbus van Qbuzz botste.

Waarschijnlijk is het ongeluk veroorzaakt doordat de automobilist een verkeerde inhaalmanouvre maakte. Hierbij reed hij met zijn auto recht tegen de voorkant van de bus aan. De Klazienaveenster overleed ter plaatse. De bus kwam schampte een boom en kwam vervolgens in een sloot naast de weg terecht. Hierbij raakte de chauffeur bekneld. Hij werd door de brandweer uit zijn benaderde positie bevrijd en vervolgens per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis met onder andere verwondingen aan zijn benen.

Automobilisten die het ongeluk zagen gebeuren hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. In het kader van berging en onderzoek door de politie is de weg enkele uren afgesloten geweest. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid via een parallelweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *