Twee meisjes van 11- en 12 jaar oud uit Groningen zijn woensdag aan het einde van de middag op de Johan van Zwedenlaan bij Hoogkerk geschept door een lijnbus van Arriva Touring.

Het ongeluk gebeurde bij de kruising met de Bangeweer. Zij waren waarschijnlijk onderweg naar hun voetbaltraining op het nabijgelegen sportpark. Naar het zich laat aanzien zagen de meisjes bij het oversteken de bus over het hoofd. Beide meisjes raakten zwaargewond. Het meisje van 12 moest ter plekke gereanimeerd worden en is woensdagavond in het ziekenhuis overleden aan haar verwondingen. De 26-jarige buschauffeur heeft een verklaring op het politiebureau afgelegd en krijgt, net als de inzittenden van de bus slachtofferhulp aangeboden.

De Verkeers Ongevallen Analyse maakt een analyse over de toedracht van het ongeluk. De passagiers van lijn 335 naar Joure zijn door een andere bus opgepikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *