Een 12-jarig meisje is donderdagochtend overleden nadat ze op de kruising Eemsgolaan met de Peizerbaan in Groningen onder een bus is gekomen.

Het meisje wilde met haar fiets de rijbaan oversteken en zag de bus over het hoofd. Het meisje kwam onder de bus terecht, nadat ze door deze geschept werd. Ze werd zwaargewond per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar ze overleed aan haar verwondingen.

Het is niet voor het eerst dat er een ongeluk gebeurt op de betreffende kruising. Volgens buurtbewoners is de kruising onoverzichtelijk omdat bussen die op de busbaan rijden voorrang hebben op de doorgaande weg. Daarnaast komen de bussen vanaf het transferium Hoogkerk onder een tunnel door. Het einde van deze tunnel ligt vrij direct tegen de kruising aan. Buurtbewoners en omliggende bedrijven zagen het al meermaals mis gaan en willen nu aan de bel trekken bij de gemeente. Eén buurtbewoner uit het nabijgelegen Buitenhof is zo boos dat hij dreigt de kruising te blokkeren als de gemeente niet voor vrijdagmiddag 13:00 uur met veiligheidsmaatregelen komt. Als de gemeente niet over de brug komen, blokkeert hij de kruising met bloembakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *