Over OV Nieuws GD

OV Nieuws GD is een nieuwswebsite over het openbaar vervoer in de provincies Groningen en Drenthe, in het busvervoer het ‘GD-gebied’. OV Nieuws GD brengt het nieuws en achtergronden uit het openbaar vervoer in beide provincies op een toonaangevende wijze.

Begonnen in augustus 2007 uit het oogpunt dat de toenmalige communicatie vanuit de vervoerders in Groningen niet optimaal was, begon de site als bron voor nieuws en informatie over het OV in Groningen. Dit is in de loop der jaren uitgegroeid tot een crossmediaal nieuwsmedium, actief op deze website alsmede diverse sociale media.

OV Nieuws GD is er in de allereerste plaats voor de reiziger. Wij willen iedereen van de beste informatie en berichten voorzien. Daarom bieden wij op de website de mogelijkheid om als eerste de nieuwe busdienstregeling te raadplegen en gemakkelijk een reis te plannen via de gerenommeerde reisplanner van GoAbout. Via Facebook en Twitter delen wij ook direct onze meest actuele berichten en bijzondere foto’s, filmpjes en feiten over het openbaar vervoer, maar ook bijvoorbeeld evenementen van de vervoerders¬†of het OV-bureau.

OV Nieuws GD scant constant de actualiteiten in het openbaar vervoer, maar dit is niet altijd mogelijk zonder de hulp van anderen. Daarom zijn nieuwstips van harte welkom via het contactformulier op deze site. Wij gaan er dan zo snel mogelijk mee aan de slag.