De VVD in de gemeenteraad van Zuidhorn wil, net als Assen, elke zaterdagnacht tussen 1 en 5 uur een nachtbus laten rijden tussen de grotere kernen van Zuidhorn en de stad Groningen.

Voorman René Westerhoff-Dijkinga van de VVD wil de gemeenschap op deze manier levendig houden en bewoners van de gemeente Zuidhorn op deze manier een goedkope en veilige manier bieden om op zaterdagnacht in de stad Groningen te komen.

De kosten van een nachtbus zijn duizend euro per nacht. Westerhoff-Dijkinga doet het voorstel van de nachtbus maandag, wanneer de gemeenteraad weer bijeen komt voor een vergadering. Wanneer de raad de plannen goedkeurt, zal de gemeente Zuidhorn garant moeten staan voor de kostenpost van de nachtbus. Als de nachtbus succesvol blijkt, zullen er uiteindelijk genoeg kaartjes worden verkocht om de bus rendabel te laten zijn.

Op dit moment beschikken de stad Groningen (op de route van lijnen 3 en 6) en de lijn Groningen – Assen (op de route van lijn 51) al over een nachtbus. Beide lijnen zijn zeer succesvol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *