Vakbond FNV Bondgenoten vindt dat de aanbesteding van het openbaar busvervoer in Groningen en Drenthe schandalig lang duurt.

In de aanbesteding wordt bepaald wie de komende jaren het busvervoer in Groningen en Drenthe mag gaan verzorgen. De winnaar van deze aanbesteding zou midden maart al bekend gemaakt worden, maar is inmiddels uitgesteld tot volgende week. FNV Bondgenoten is hier niet blij mee omdat men denkt dat de buschauffeurs nu niet weten waar ze aan toe zijn.

Ook vervoersbedrijven zitten met spanning te wachten op de uitslag: "Natuurlijk zijn we super benieuwd naar de uitslag. Het OV-bureau Groningen Drenthe houdt de spanning erin. Volgens het spreekwoord moet een broedende kip niet worden gestoord. Nu willen wij het OV-bureau niet met een kip vergelijken, maar we hopen wel op een mooi paasei. We denken, ondanks de uitstellingen, gewoon op tijd aan de eisen die het OV-bureau worden gesteld te kunnen voldoen", aldus een woordvoerder van kandidaat Connexxion.

Bij concurrent Qbuzz, die zich ook heeft ingeschreven, heerst verbijstering: "Wij zijn verbaasd over het uitstellen van het gunningsbesluit. We hebben er echter vertrouwen in dat het OV-bureau volgens de uitkomst van het gunningsmodel binnenkort een goed besluit zal nemen. Wij wachten dan ook met het geven van nadere informatie, totdat het OV-bureau een besluit heeft genomen."

4 gedachte over “FNV Bondgenoten vindt aanbesteding te lang duren”
  1. Voor zover ik weet wordt lijn 100 helemaal opgeheven. De ritten in het Friese gedeelte worden overgenomen door QLiner 310, die in het Groningse gedeelte door QLiner 304, zoals hierboven al was te lezen. Er is voor doorgaande reizigers (Heerenveen – Groningen v.v.) in Drachten dus voortaan een overstap nodig.

  2. Aanvulling op bovenstaande reactie: Wil men een overstap vermijden dan kunnen reizigers van Heerenveen-Groningen v.v. ook kiezen voor Qliner 315 van Connexxion.

  3. Op lijn 310 en 304/314 kan met een 5-Eurokaartje (van zowel Qbuzz als Arriva) gereisd worden, op lijn 315 niet. Met een gemakskaartje kan er overgestapt worden van een bus van Qbuzz op een bus van Arriva en omgekeerd, behalve bij het gebruik van een dagkaart (2 x 5-Euro-kaartje).

  4. Update: Een dagkaart (2 x 5-Euro-kaartje) van Qbuzz schijnt nu opeens wel geldig te zijn in Groningen/Drenthe (en waarschijnlijk die van het OVBGD in Friesland ook). Zie de website van Qbuzz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *