De FNV verwacht dat de actiebereidheid onder buschauffeurs om te staken hoog is. Volgens Pieter Beuzenberg van de vakbond zijn de chauffeurs erg boos. Dat zegt hij tegen regionale omroep RTV Noord.

Beuzenberg bij de omroep: ‘Na de landelijke estafettestakingen hebben we geen enkele reactie van werkgevers ontvangen. Ze hebben op geen enkele manier bewogen. Vandaar de verharding.’

De FNV houdt nog wel een slag om de arm. Verkenners zijn de afgelopen tijd aan het kijken of de vakbonden en werkgevers dichterbij elkaar kunnen worden gebracht. Mocht er weer perspectief komen, dan overwegen de vakbonden opnieuw om de tafel te gaan. ‘Maar op dit moment is daar nog geen sprake van’, aldus Beuzenberg.

‘Wij houden de druk op de ketel. Het kan niet zo zijn dat we werkgevers vooraf belonen voor iets wat nog niet gerealiseerd is. De chauffeurs zijn oprecht heel erg boos. We hebben de indruk dat ze het lang vol kunnen houden.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *