Buschauffeurs voelen zich opnieuw onveilig op buslijn 73 tussen Emmen en Ter Apel. Er worden weer problemen ervaren rond het asielzoekerscentrum in Ter Apel.

Een buschauffeur zegt dit tegen RTV Noord. Het gaat ook nu onder meer om discussies rond de kaartverkoop in de bus.

In 2018 ging er een speciale pendelbus rijden tussen het station in Emmen en de COA-locatie in Ter Apel naar aanleiding van de problemen. Daarbij stopte lijn 73 niet meer bij het AZC. De bus rijdt niet meer direct langs het AZC, maar de pendelbus rijdt nog maar deels. Asielzoekers reizen daarom nu ook vanaf de bushalte Hoofdstraat, waar het regelmatig misgaat volgens de chauffeurs en FNV.

Zij zien graag dat de asielbus weer de hele gaat rijden en dat er extra ondersteuning van BOA’s op de lijn komt.

Qbuzz geeft bij RTV Noord aan te herkennen dat er een gevoel van onveiligheid heerst en dat incidenten altijd worden gemeld bij de betrokken instanties. Wat de vervoerder betreft is er wel verbetering mogelijk in de opvolging van de gemelde incidenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *