Vakbond FNV heeft een ultimatum gesteld aan de werkgevers in het streekvervoer. Dat doet zij naar aanleiding van signalen dat de vervoerders zouden overwegen het stakende personeel te korten op hun salaris, terwijl zij wel gaan rijden in de spitsuren vanaf maandag.

De FNV wil dat de chauffeurs de uren die ze wel rijden in de spits uitbetaald krijgen van de vervoerders. Zij moeten dit voor maandagmiddag 12:00 uur aan de vakbond laten weten. Doen de vervoerders dit niet, dan spant de vakbond een kort geding aan.

De chauffeurs willen vanaf maandag wel in de spits rijden om het publiek minder te duperen. De VWOV, waarin de streekvervoerders samenwerken, hebben in een reactie al toegezegd netjes voor maandag 12:00 uur een reactie te zullen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *