Vakbond FNV organiseert dinsdag een landelijke manifestatie om de acties in het streekvervoer kracht bij te zetten. Op het Jaarbeursplein in Utrecht komt OV-personeel samen en zullen politici worden uitgenodigd.

Tijdens de bijeenkomst wordt door de bond een witboek gelanceerd en aan de politici aangeboden. “Politici moeten zien wat onze leden al heel lang zien, namelijk dat perverse prikkels het streekvervoer onderuit halen. Met grote gevolgen voor passagiers die verstoken blijven van OV en medewerkers die ziek worden van de werkdruk”, zegt Marijn van der Gaag van FNV Streekvervoer.

Een dag eerder gaan de vakbonden en werkgevers overigens voor het eerst weer in gesprek, op aandringen van reizigersorganisatie Rover, dat “klaar is met de stakingen”. Rover hoopt op een opschorting van de stakingen of zelfs een (eerste aanzet tot) een CAO-akkoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *