Er rijden tot 15 december geen directe treinen vanuit Noord-Nederland naar Schiphol en Den Haag. De Hanzelijn kan niet worden gebruikt na de stroomstoring in Flevoland van twee weken geleden.

Toen kwam een hoogspanningskabel die door de stroomstoring onder kortsluiting stond op een bovenleiding bij Swifterbant terecht. Over een lengte van zeven kilometer raakte het spoor beschadigd, blijkt nu. Al deze onderdelen moeten de komende tijd worden vervangen.

De schade loopt in de miljoenen euro’s. In de tussentijd rijden er bussen tussen Dronten en Lelystad Centrum, maar dit is mondjesmaat en brengt een hoop gedoe mee. Reizigers krijgen in de reisplanner van de NS het advies om te reizen via Amersfoort, met een overstap. Dat zorgt op bijvoorbeeld een reis tussen Groningen en Schiphol wel voor bijna een half uur extra reistijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *