Er rijden vrijdag in het hele land minder bussen door een staking van een deel van de bij vakbond FNV aangesloten buschauffeurs. Zij willen een beter CAO-bod van de streekvervoerders.

De situatie in Groningen en Drenthe is vergelijkbaar met die van de estafettestaking van vorige week. Dat betekent dat een aanzienlijk deel van de busritten vrijdagochtend gewoon rijdt. Wel wordt hier en daar een ander type bus dan gebruikelijk ingezet uit logistiek oogpunt.

Het is moeilijk te zeggen welke bussen wel en niet zullen rijden gedurende de dag. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een rit na een geplande chauffeurswissel niet verder rijdt. Qbuzz werkt haar reisplanner zo goed mogelijk bij, maar definitief uitsluitsel over de busritten volgt pas kort voor vertrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *