Het interieur van een GTW-trein. Foto: Arriva

Arriva mag haar plannen om vanaf volgend jaar een wekelijkse nachttrein tussen Groningen en Schiphol te rijden uit gaan voeren. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft de vervoerder toestemming daarvoor gegeven.

Door een Europese bepaling is het mogelijk op het Hoofdrailnet, buiten de bestaande concessie om treindiensten uit te voeren, mits dit geen hinder voor de zittende vervoerder veroorzaakt. Die vervoerder, de NS, voert geen nachttreinen uit tussen Groningen en Schiphol. Daarom is er tegen de dienst van Arriva geen bezwaar.

De trein moet één dag in de week rond 2:00 uur vertrekken naar Schiphol. Rond 5:00 uur rijdt de trein weer terug naar Groningen. In beide richtingen wordt onderweg gestopt in Assen, Zwolle, Lelystad Centrum, Almere Centrum en Amsterdam Zuid. Het is nog afwachten hoe en wanneer er precies ruimte op het spoor wordt gevonden, dat is aan ProRail om te bepalen.

De dienst zal waarschijnlijk met bestaand Arriva-materieel worden gereden, tussen Groningen en Schiphol zouden dat dieseltreinen uit het noorden kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *