Arriva gaat in de nacht van 20 op 21 januari voor het eerst met haar nachttrein tussen Groningen en Schiphol rijden.

De start van de verbinding was al op voor december gepland, toen ook een soortgelijke nachttrein van de vervoerder tussen Maastricht en Schiphol is begonnen met rijden. De grote verstoring op de Hanzelijn zorgde er echter voor dat de vervoerder haar WINK-treinen niet op tijd kon testen op deze verbinding.

Er moest naar een nieuw moment hiervoor worden gezorgd, waardoor de start van de verbinding op zich liet wachten. Nu alle kinken uit de kabel zijn, is de eerste rit in de dienstregeling opgenomen voor de betreffende vrijdagnacht. De trein rijdt om 1:48 uur van Groningen naar Schiphol en vertrekt om 5:07 uur vanaf het station op de luchthaven terug naar Groningen.

Kaarten kosten 10 euro, ongeacht het instapstation. Het kopen van een ticket moet vooraf, omdat dit gelijk telt als een reservering. Dit kan uitsluitend worden gedaan via de app Glimble.

Een gedachte over “Nachttrein Groningen – Schiphol gaat over twee weken rijden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *