Het interieur van een GTW-trein. Foto: Arriva

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft haar goedkeuring gegeven aan Arriva voor het uitvoeren van drie nieuwe treindiensten.

Het gaat onder meer om een nachttrein tussen Groningen en Schiphol in de nacht van vrijdag op zaterdag. Deze trein vertrekt dan rond 1:00 uur en doet tweeënhalf uur over de route. Onderweg wordt op enkele grotere stations gestopt.

De ACM kon het verzoek van Arriva beoordelen door nieuwe Europese regels voor opentoegangsdiensten. De NS is de vervoerder op het Hoofdrailnet, maar andere vervoerders moeten worden toegelaten mits er geen negatieve gevolgen zijn voor de zittende vervoerder. Ook moet er genoeg ruimte op het spoor zijn. Dat moet spoorbeheerder ProRail nu gaan onderzoeken.

De andere verbindingssnelheid waarvoor de ACM haar goedkeuring heeft gegeven zijn een nachttrein tussen Maastricht en Schiphol en vijf snelle ritten in de daluren tussen Amersfoort en Zutphen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *