Arriva kan in de nieuwe treindienstregeling gaan starten met haar nachttrein tussen Groningen en Schiphol. De treinverbinding staat definitief in de NS Reisplanner, wat betekent dat spoorbeheerder ProRail ruimte op het spoor heeft gevonden.

De Intercitytrein rijdt eens per week, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Er wordt om 1:48 uur uit Groningen vertrokken, de trein komt om 3:50 uur aan op Schiphol. Onderweg wordt gestopt in Assen, Zwolle, Lelystad, Almere en Amsterdam Zuid. Terug gaat de trein om 5:07 uur vanaf Schiphol.

Reserveren is verplicht voor de nieuwe verbinding. Dit zal via Arriva gaan verlopen, via haar app Glimble. Een enkele reis kost 10 euro en e-tickets zijn vanaf 1 december te koop in de Glimble-app.

Naast de Arriva-nachtintercity tussen Groningen en Schiphol gaat er ook eenzelfde verbinding van start tussen Maastricht en Schiphol. De treinen kennen alleen een 2e klas, wat erop wijst dat bestaande treinen uit Groningen en Limburg gebruikt zullen worden. Wel is het zo dat de trein tussen Groningen en Schiphol pas in januari van start zal gaan. Dat heeft te maken met het defecte spoor bij Dronten, waar nog aan gewerkt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *