Arriva-lijn 84 rijdt tot 11 november niet door Norg, Zuidvelde en Een. Tussen Norg en Huis ter Heide is de N373 afgesloten.

Er zijn geen vervangende haltes in de buurt. Dat betekent dat reizigers aangewezen zijn op de Hubtaxi. Deze brengt mensen naar de Laweijstraat in Haulerwijk, met overstap op lijn 84 en 85 of naar het Westeind in Norg, waar lijn 83 wel rijdt.

Voor scholieren en studenten uit Zuidvelde en Een is een compensatieregeling voor deze situatie opgezet. Zij kunnen de gemaakte kosten voor de Hubtaxi (1,01 euro instaptarief en een kilometertarief van 18 cent) volledig vergoed krijgen van het OV-bureau Groningen Drenthe. Met een mail met bewijsstukken, een scan van de gebruikte OV-chipkaart, de bonnetjes en het bankrekeningnummer naar info@ov-bureau.nl kan het bureau aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *