OV-ombudsman Bram Hansma vindt dat houders van een OV-abonnement door de vervoerder gecompenseerd moeten worden. Hij schrijft dat in zijn kwartaalverslag.

Volgens de ombudsman was het openbaar vervoer wat het kabinet betreft een paar maanden alleen bedoeld voor noodzakelijke reizen. Daardoor was het voor veel abonnementshouders niet mogelijk hun abonnement te gebruiken, terwijl zij wel doorbetaalden. Tot nu toe hebben vervoerders nog niet het initiatief genomen om hun klanten tegemoet te komen in de kosten.

Abonnementen konden vaak wel gepauzeerd worden, bijvoorbeeld bij de NS. Zij geeft aan dat er zo’n 375.000 reizigers van deze mogelijkheid gebruik hebben gemaakt. Reizigers die hun maandabonnement niet tussentijds op konden zeggen kregen van de NS hun abonnement voor het helft van het geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *