Qbuzz gaat met minder banen verder wegens de coronacrisis. Doordat er nar verwachting langere tijd minder reizigers zullen zijn, kan het bedrijf met minder personeel verder. Qbuzz-CEO Gerrit Spijksma heeft het nieuws dinsdag gedeeld in een interne videoboodschap aan het personeel.

“De coronacrisis heeft een grote invloed op onze samenleving gehad de afgelopen maanden. We werken vanuit thuis, en als we op reis gaan dan doen we dat vaak lopend, fietsend of met de auto. Daardoor zijn onze voertuigen veelal leeg. Weinig reizigers in de bus, tram of trein. Daar maak ik me zorgen over”, zegt Spijksma.

De rest van dit jaar zal de dienstregeling zoals gepland worden uitgevoerd, maar voor volgend jaar kijkt de vervoerder met haar opdrachtgevers zoals het OV-bureau Groningen Drenthe naar mogelijke aanpassingen in de dienstregeling. Het is nog niet bekend welke gevolgen dit gaat hebben voor de voorgestelde aanpassingen.

“Minder vraag naar openbaar vervoer betekent uiteindelijk ook dat er minder bussen en minder mensen nodig zijn om het openbaar vervoer mogelijk te maken. Dat iets moet gebeuren is niet leuk, maar wel noodzakelijk, maar wees ervan overtuigd dat wij er alles aan zullen doen om zoveel mogelijk banen te behouden en de plannen zo slim mogelijk te maken zodat er voor zoveel mogelijk mensen plek bij Qbuzz zal blijven”, aldus Spijksma.

Het personeel wordt als eerste geïnformeerd over de ontslagen. Er worden bijeenkomsten gepland waarin managementteams persoonlijk in gesprek gaan met het personeel.

Een gedachte over “Qbuzz schrapt banen wegens coronacrisis”
  1. Leuk voor het personeel…. Toen iedereen niet of thuis aan het werk was moesten de medewerkers van Qbuzz /het OV doorwerken om het zorgpersoneel etc. naar het werk/ de ziekenhuizen te vervoeren. Daar waar de zorgmedewerkers (terecht) 1.000 euro bonus krijgen krijgt het personeel van het OV als dank het ontslag voor zijn kiezen.

    Laten we dit in Nederland gebeuren? is het al zo slecht gesteld met de solidariteit? Spelen we al zo snel paniekvoetbal? wie weet zitten de bussen, trams en treinen na de vakantieperiode als iedereen weer gaat starten, gewoon vol, en dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *