Door de coronacrisis worden dieselbussen vrijwel niet meer vervangen door nieuwe exemplaren. Dat concludeert het Financieel Dagblad.

Corona zorgt voor lagere inkomsten bij de vervoerders, terwijl bijvoorbeeld elektrische bussen en de infrastructuur daarvoor fors duurder zijn dan dieselbussen. Volgens het Financieel Dagblad kreeg de grootste bouwer van elektrische bussen in Nederland, VDL, vorig jaar de helft minder orders dan een jaar eerder binnen.

Qbuzz heeft ook veel bussen van VDL rijden. In de GD-concessie is het doel om uiterlijk in 2030 emissievrij busvervoer te verzorgen. Dat doel staat nog steeds, zegt Michel van der Mark tegen RTV Noord.

Er zijn volgens hem zelfs plannen om eerder te verduurzamen, maar geeft toe dat het lastig om daar nu tempo aan te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *