Foto: Provincie Groningen

Er hangt een mogelijke ontslaggolf boven de OV-sector. Doordat het nog steeds erg rustig is in het openbaar vervoer hebben veel vervoerders het volgens brancheverenging OV-NL financieel moeilijk.

Pedro Peters, voorzitter van OV-NL, zei donderdagochtend in het NOS Radio 1 Journaal dat het reizigersaantal in het OV op dit moment op ongeveer de helft van dat voor de coronacrisis ligt. “We zijn teruggezakt naar nog maar 10 procent van het aantal reizigers dat we hadden. We zitten nu weer op 50 procent, dus het gaat langzaamaan de goede kant op, maar we zitten nog lang niet op 100 procent”, aldus hem.

OV-NL houdt rekening met nog eens honderden ontslagen, bovenop de 2000 banen die NS niet meer denkt te kunnen bieden. Er is volgende week een spoedoverleg met het ministerie. Peters wil daar over aanvullende maatregelen van de overheid praten. De vervoerders hebben al een compensatie van 1,5 miljard euro voor de rest van dit jaar toegezegd gekregen, maar Peters verwacht niet dat de problemen voor de vervoerders in januari al voorbij zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *