Branchevereniging OV-NL is niet blij met het besluit van het kabinet om mondkapjes ook na het schrappen van de verplichting in een groot deel van de situaties te blijven verplichten in het openbaar vervoer.

In een statement zegt OV-NL geen enkele aanleiding te zien om na de versoepelingen die eraan zitten te komen nog mondkapjes te blijven gebruiken in het openbaar vervoer. “De bereidheid in de samenleving om een mondkapje te dragen neemt al geruime tijd af. Dit geldt ook in en rond het ov. De BOA’s in het ov hebben hierover dagelijks discussies met reizigers, welke regelmatig uitmonden in incidenten.”

OV-NL denkt dat het beleid voor reizigers straks moeilijk te volgen wordt, als de mondkapjes in bus of trein wel gedragen moeten worden. De branchevereniging vraagt het kabinet het besluit te heroverwegen. Mocht dat niet gebeuren, dan kijkt het kabinet opnieuw naar de situatie tijdens een nieuw weegmoment op 15 maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *