Bewoners van het dorp Spier hebben slecht gereageerd op het nieuws dat buslijn 36 over twee weken verdwijnt.

De buslijn is de laatste jaren al uitgekleed en de route ingekort. Er rijden geen grote bussen meer tussen Spier en Hoogeveen en het trajectdeel Diever – Dieverbrug kwam eind 2014 geheel te vervallen, waarna het trajectdeel Spier – Diever eind 2015 verdween. Sinds vorig jaar is lijn 36 uitsluitend nog een kleinschalige scholierenlijn met zo’n tien reizigers per dag. De bus reed nog twee keer per dag in beide richtingen.

Inwoners van Spier vinden het desalniettemin jammer dat ook ouderen minder reismogelijkheden krijgen op deze manier, zegt Minze Vries bij Dorpsbelangen bij RTV Drenthe. Hij zegt dat de bus naar Hoogeveen één van de laatste voorzieningen in het dorp is.

Het is niet zo dat het dorp helemaal verstoken raakt van het openbaar vervoer, want lijn 35 naar Steenwijk en Beilen blijft rijden. Ook is de hub-taxi nog beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *