Drenthe wil dat een snelle spitstrein tussen het Noorden en de Randstad ook in Drenthe stopt. Gedeputeerde Henk Brink en Asser wethouder Harmke Vlieg gaan dit donderdag aangeven tijdens een overleg met NS-directeur Roger van Boxtel.

Er komt een proef met zo’n snelle trein, maar die moet volgens de plannen non-stop gaan rijden tussen Groningen en de Randstad. Dat moet in combinatie met een hogere snelheid op de Hanzelijn ongeveer een kwartier tijdswinst opleveren. Ook vanuit de stad Groningen kwamen geluiden om de proef non-stop tussen Groningen en de Randstad plaats te laten vinden.

In Drenthe ontstond kritiek. Men vindt dat de trein op zijn minst ook in Assen moet stoppen. In de gemeenteraad van Assen werd unaniem een motie aangenomen en vanuit het Provinciehuis kwam ook kritiek. Gedeputeerde Brink heeft overleg gehad met collega’s in Groningen en Friesland en gaat Van Boxtel vertellen dat het hele Noorden achter de proef staat, maar dat er ook gestopt moet worden in Assen en er een tweede proef moet komen vanuit Leeuwarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *