Er komt een tweede proef met een snelle Intercity tussen Groningen en de Randstad die wel in Assen stopt. Dat heeft NS-directeur Roger van Boxtel donderdagochtend aan Drents gedeputeerde Henk Brink toegezegd in een overleg, meldt RTV Drenthe.

De Drenten waren ontstemd over het nieuws dat er een proef zou komen met een trein die onderweg niet stopt, omdat ze meebetalen aan het oplossen van spoorknelpunten in het Noorden.

De NS voert als eerste nog steeds de proef zonder stop uit, maar gaat daarna tijdens een tweede proef dus stoppen in Assen. Daarna wordt definitief voor één van beide varianten gekozen, waarna deze wordt voorgelegd aan de spoortafel, met daarin de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel, alle Noordelijke gemeenten, Arriva en het OV-bureau Groningen Drenthe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *