Vanaf de nieuwe dienstregeling over anderhalve week keert in de spitsuren de streekbus tussen Leek en Grootegast (lijn 38) terug. In de daluren blijft Buurtbus 550 rijden. Er zullen daarmee op dezelfde route twee tariefsystemen ontstaan.

De ritten van lijn 38 gaan eens per uur rijden; twee keer in de ochtendspits in beide richtingen en in de middagspits drie keer in beide richtingen.

Bij de Buurtbusritten blijft het systeem met het Buurtbuskaartje en het Buurtbusmaandabonnement bestaan. Deze zijn alleen los en contant te koop bij de chauffeur van de Buurtbus. De ritten met een grote bus op lijn 38 daarentegen rijden volgens het normale OV-tariefsysteem, met Eurokaartjes en kilometerkosten of een abonnement bij de OV-chipkaart.

Dat betekent dat veel ritten en het maandabonnement duurder zullen worden. Een enkele reis op saldo tussen Leek en Grootegast kost met OV-chipkaart bijvoorbeeld 3,38 euro, terwijl een enkele reis met lijn 550 altijd 2 euro kost. Het stermaandabonnement kost voor de meeste ritten straks 80,20 euro per maand bij vol tarief.

Voor mensen die zowel lijn 38 als lijn 550 willen gaan gebruiken is er ook goed nieuws, want bij een sterabonnement of het studentenreisproduct kan een gratis Buurtbusmaandabonnement via de klantenservice van Qbuzz worden aangevraagd. Daarnaast komt er een overgangssituatie waarbij het Buurtbusmaandabonnement tot 1 maart ook geldig is in lijn 38.

Speciaal voor de terugkeer van lijn 38 is het op vrijdag 30 november mogelijk een OV-chipkaart met flinke korting aan te schaffen (2,50 euro in plaats van 7,50 euro). Dit kan tussen 11:00 en 14:00 uur bij de Poiesz in Grootegast en tussen 15:00 en 18:00 uur bij de Primera aan de Boslaan in Leek.

De vrijwilligers van de Buurtbus gaan op de momenten dat lijn 38 rijdt rijden op de nieuwe lijn 589 tussen Leek en Marum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *