De NS kijk tevreden terug op de proef met een snelle trein tussen Groningen en Den Haag van afgelopen nacht. Tegen de NOS zegt een woordvoerder van het bedrijf dat het bij aankomst in Den Haag groot feest was in de trein.

De proeftrein vertrok vrijdagavond laat vanuit Groningen. Aan boord waren media, bestuurders en treinhobbyisten. Een aantal van hen mocht meereizen na het winnen van een prijsvraag op de Facebookpagina van de NS.

De trein haalde op zijn top een snelheid van 163 kilometer per uur. Op de Hanzelijn tussen Zwolle en Lelystad ligt de maximale baanvaksnelheid hoger dan op de rest van de traject. De inzet van de speciale Traxx-locomotief met daarachter getrokken treinstellen kunnen een hogere snelheid halen dan de 140 kilometer per uur die de normale Intercitytrein kan rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *