Er moet ook een snellere Intercity tussen Groningen en Schiphol komen te rijden. Dat willen Groningen en Drenthe.

De beide provincies vinden dat minister Camiel Eurlings een compromis moet sluiten met de NS. Er moet volgens Groningen en Drenthe namelijk ook een snellere reismogelijkheid naar Schiphol zijn, waarbij de trein alleen op de stations in Assen en Hoogeveen stopt tussen Groningen en Zwolle.

Eerder was er het plan om de stops van de Schipholtrein op de stations in Haren, Assen, Beilen, Hoogeveen en Meppel te schrappen. De Tweede Kamer ging hier niet mee akkoord. Volgens Groningen en Drenthe gaan er nu voordelen verloren. Zo zouden er vier treinen tussen Groningen en Schiphol in de nieuwe dienstregeling gaan rijden, in plaats van het huidige aantal van drie.

2 gedachte over ““Ook snelle Intercity Groningen – Schiphol””
  1. zeer triest dat q buzz de concessie krijgt ,de heren van q buzz schreeuwen wel in de media dat ze alle chauffeurs over nemen , maar over het dienstverlenende personeel zoals de monteurs die bij nacht en ontij de bussen op de weg houden hoor je ze niet, dan heb ik het nog niet eens over het andere dienst verlenende personeel op de stallingen en wasplaatsen ,die moeten het maar uitzoeken , nou ik hoop dat ze uit mijn district wegblijven!!! en dat connexxion (mijn werkgever) de concessie wint!

  2. Eindelijk. Opzouten met Arriva. Altijd te laat, altijd chauffeurs die eerder vertrekken vanaf haltes omdat Arriva zgn. haast heeft. Tja schoon schip maken. Werken zullen ze bij QBuzz. Dikke punt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *