Onder andere station Haren zal van een rechtstreekse verbinding met Schiphol verstoken worden. Foto: KvdL Fotografie

De rechtstreekse Intercity naar Schiphol zal per 13 december, wanneer de nieuwe dienstregeling ingaat, niet meer in Haren stoppen. Ook de stops in Beilen, Hoogeveen en Meppel vervallen. Dit hebben de NS bevestigd.

Ondanks protesten en handtekeningenacties hebben de NS besloten om alleen de stoptrein nog maar bij bovengenoemde stations te laten stoppen. Volgens de NS is de stop van de Schipholtrein in Haren, Beilen, Hoogeveen en Meppel niet nodig. Zo reist vanuit Hoogeveen liefst 86 procent van de reizigers niet verder dan Zwolle. Maar vijf procent reist verder naar Schiphol.

De nieuwe dienstregeling moet nog goedgekeurd worden door het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *