In de nacht voor Koninginnedag worden traditioneel in verschillende plaatsen Koninginnenachtfeesten gehouden. Er rijden deze nacht extra nachtbussen naar de Koninginnenachten in Assen en Groningen en Knoalsternacht in Stadskanaal.

– Lijn 75 (Oude Pekela – Nieuwe Pekela – Stadskanaal v.v.) rijdt tussen 22:00 uur en 4:00 ‘s nachts elk uur. Om 4:15 uur vertrekt de laatste rit vanuit Stadskanaal.
– Lijn 28 (Assen – Rolde – Gieten – Gasselte – Gasselternijveen – Stadskanaal v.v.) rijdt ook tussen 22:00 uur en 4:00 uur ‘s nachts elk uur. Vanuit Assen vertrekt de laatste rit om 4:19 uur, vanuit Stadskanaal vertrekt de laatste rit om 4:20 uur.
– Lijn 73 (Musselkanaal – Stadskanaal v.v.) rijdt tussen 22:00 uur en 4:30 uur twee keer per uur. De laatste rit vertrekt om 4:30 uur vanuit Stadskanaal.
– Lijn 451 (Assen – Vries – De Punt – Glimmen – Haren – Groningen v.v.) rijdt elk uur volgens dezelfde dienstregeling als de reguliere ritten op zaterdagnacht. De laatste bus vanuit Assen vertrekt om 4:19 uur, de laatste rit in Groningen vertrekt om 5:15 uur. Lijn 451 rijdt de route van lijn 51, en rijdt in Groningen vanaf de Hereweg via Hereplein, Zuiderdiep en Emmaplein om het uitgaanspubliek een uit- en instapmogelijkheid dichtbij de binnenstad aan te bieden.

De exacte vertrektijden van de nachtbussen zijn te vinden op de website van het OV-bureau Groningen Drenthe (www.ovbgd.nl). Op de nachtbussen rijden medewerkers van Veiligheidszorg mee, voor de veiligheid van passagiers en chauffeurs.

Kijk voor meer informatie over de Koninginnenacht in Groningen op www.denachtvanoranje.nl. Hier treden onder andere Mooi Wark en The Partysquad op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *