Bij de invoering van de nieuwe dienstregeling vanaf 9 december krijgen ook de nachtbussen een nieuwe dienstregeling.

Nachtbus 400 naar Gieten rijdt niet meer door  Haren en Glimmen, maar langs Haren met een halte bij het transferium. Lijn 401 wordt teruggebracht naar twee ritten per nacht, terwijl lijn 404 juist uitgebreid wordt; de bussen gaan in Drachten doorrijden tot de woonwijk Himsterhout.

Lijn 440 wordt ingekort tot Lewenborg en gaat weer onder lijnnummer 403 rijden. Deze bus krijgt, net als lijn 406 vanuit Beijum weer een halte op de Grote Markt. Verder vervallen er ritten; op donderdagnacht vervallen alle nachtbussen, op vrijdagnacht vervallen de ritten van lijn 417. Die lijn gaat tijdens de zaterdagnacht echter vaker rijden. Lijn 439 vanuit Groningen via Paddepoel en Vinkhuizen naar Zuidhorn en Grijpskerk komt geheel te vervallen. De gemeente Zuidhorn vindt het niet verantwoord om financieel in te staan voor een nachtbus waar weinig tot geen reizigers gebruik van maken.

Alle wijzigingen zijn te vinden op www.ovbgd.nl en worden eveneens gecommuniceerd via Twitter en Hyvespagina van de Nachtbus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *