Zoals ieder jaar worden ook dit jaar deelnemers aan de hardloopwedstrijd de 4 Mijl van Groningen vervoerd met bussen van Qbuzz naar de startlocatie in Haren en vanaf de finish in Groningen. Ieder jaar rijden er weer tientallen bussen en chauffeurs rond om de deelnemers te vervoeren, een grote logistieke operatie.

Vanaf de parkeerterreinen van Gasunie (bij Martiniplaza), Ikea (aan de Sontweg), Euroborg (P3 aan de Bornholmstraat) en het voorplein van het station in Groningen vertrekken bussen vanaf 11:00 uur zondagochtend naar de start in Haren. Afhankelijk van het startnummer stapt men dan bij de juiste halte aan de Rijksstraatweg in Haren uit. Bussen die na 13:00 uur aankomen bij het startgebied rijden niet meer naar Haren omdat het parcours dan in gebruik is. Lopers kunnen dan uitstappen bij bushalte 4. Dit is de bestaande bushalte Saaksumborg aan het einde van de Helperzoom. Vanaf daar kunnen lopers via het fietspad naar Haren het startgebied bereiken.

Na het finishen vertrekken de bussen vanaf de Aweg naar Gasunie, Ikea, Euroborg en het transferium in Haren. Deze bussen rijden vanaf 15:00 uur en blijven rijden tot 18:00 uur. Het vervoer is op vertoon van het startbewijs gratis.

De Nederlandse Spoorwegen doen ook mee; zij vervoeren tussen 11:00 uur en 17:00 uur iedereen met een startbewijs gratis van station Groningen naar station Haren. Er vertrekt ieder kwartier een Sprinter richting Meppel, met deze trein kan station Haren worden bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *