Op zondag 12 oktober wordt in Groningen en Haren de 22ste editie van de hardloopwedstrijd de 4 Mijl van Groningen gehouden. Zoals elk jaar zijn er ook dit jaar weer voldoende voorzieningen voor deelnemers om met het openbaar vervoer vanaf parkeerplaats naar startgebied te komen en om vanaf finishgebied terug bij de auto te komen. Ook zijn er voor de deelnemers andere vervoersmogelijkheden. Een overzicht.

Vanaf de parkeerplaatsen Gasunie en Sontweg kunnen deelnemers gratis, op vertoon van hun startbewijs, gratis met de bus reizen naar het startgebied van de 4 Mijl. Ook vanaf het Centraal Station rijdt een bus voor deelnemers. Er zijn vier bushaltes binnen nabij het startgebied, namelijk ter hoogte van het Maartenscollege voor mensen met een startnummer tussen 14001 en 20000, ter hoogte van het Dilgtoord/Dilgtweg voor mensen met een startnummer tussen de 8001 en 14000 en ter hoogte van het centrum van Haren voor mensen met een startnummer tussen de 1 en 8000. Na 13:00 uur stoppen de bussen bij de bushalte Helperzoom/Goeman Borgesiuslaan van lijn 5 aan het einde van de Helperzoom.

Vanuit het finishgebied vertrekken er bussen richting Sontweg, Gasunie en Haren. Ook deze zijn gratis toegankelijk.

Mensen die liever met de trein naar de start gaan, mogen gratis met de NS-treinen tussen Groningen en Haren reizen. In de rest van Nederland krijgt men 40% korting, mits men bij inschrijving een kortingskaart heeft aangevraagd. De NS zetten tussen 11:50 uur en 14:50 uur extra treinen in tussen Assen en Groningen voor deelnemers en toeschouwers, deze hebben de volgende vertrektijden:

Vertrek Assen

  • richting Groningen om elke 00.50 en 00.22 uur.

Vertrek Haren

  • richting Groningen om elke 00.03 en 00.35 uur
  • richting Assen om elke 00.01 en 00.31 uur.

Vertrek Groningen

  • richting Assen om elke 00.55 en 00.25 uur.

Tussen 10:00 uur en 18:00 maken de Intercitytreinen tussen Zwolle en Groningen een extra stop te Haren.

Klik hier voor een kaart met de busroutes. LET OP!!! De routes kunnen in de praktijk iets afwijken van de routes op de kaart. OV Nieuws uit Groningen is hier niet aansprakelijk voor te stellen.

2 gedachte over “Voldoende openbaar vervoer-voorzieningen voor deelnemers 4 Mijl”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *