Gratis pendelvervoer voor deelnemers 4 Mijl/ 1 minuut leestijd

Volgende week zondag vindt de 28ste editie van de 4 Mijl van Groningen plaats. Er zullen 21.000 lopers aan de start van de populaire hardloopwedstrijd verschijnen. Om de deelnemers van de parkeerplaats naar de start en van de finish terug naar de parkeerplaats te brengen rijden er pendelbussen en is de trein tussen Groningen en Haren gratis voor deelnemers.

Van 11:00 uur t/m 14:00 uur rijden er bussen vanaf de deelnemersparkeerplaatsen bij de Gasunie, Ikea en het Bastion Hotel naar de start in Haren. Na 13:00 uur rijden deze naar de kruising tussen de Helperzoom en Goeman Borgesiuslaan, omdat het wedstrijdparcours dan niet meer toegankelijk is voor gemotoriseerd verkeer. Vanaf de Aweg, net buiten het finishgebied, vertrekken de bussen vanaf ongeveer 15:00 uur tot en met 18:00 uur terug naar de parkeerplaatsen en het transferium in Haren, waar ook geparkeerd kan worden.

Voor toeschouwers rijden er extra bussen op Q-link lijn 5, waardoor er tussen 11:00 en 18:00 uur een halfuursdienst ontstaat. Door de afzettingen in het kader van de 4 Mijl rijdt lijn 5 vanaf het Hoofdstation via Station Europapark en Euroborg/P3 naar het UMCG en het Kwinkenplein. Vanaf daar zal de bus weer via UMCG en Europapark naar het Hoofdstation terugrijden. De route tussen Annen en Groningen blijft wel gelijk.

De treinen van de NS tussen Groningen en Haren zijn eveneens gratis voor deelnemers. De Intercitytreinen stoppen tussen 11:00 en 16:00 uur ook op het station in Haren, op loopafstand van het startgebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *