De Vakbond voor Rijdend Personeel (VVMC) en vervoerder Arriva hebben maandagochtend het eerste Convenant Sociale Veiligheid ondertekend.

Het convenant moet voor een betere veiligheid voor de stewards van de vervoerder zorgen. Het doel is om jaarlijks te kijken of de afspraken nog goed genoeg zijn en of het convenant uitgebreid moet worden om de agressiviteit van de passagiers op te vangen.

Naast de VVMC hebben de andere bonden zich ook aangesloten. Zij waren dan ook aanwezig bij de ondertekening van het convenant. In een volgend convenant wil de bond nadere afspraken omtrent de inzet van stewards bij evenementen en extra aandacht voor de opleiding en terreurdreiging. “Het vereist training om situaties te signaleren, te de-escaleren en om met lastige of agressieve passagiers om te gaan“, aldus VVMC-leider Wim Eilert. Ook pleit de bond preventief voor een test met andere kleding, naar aanleiding van positieve resultaten van een pilot met een aantal medewerkers van de afdeling Veiligheid en Service van de NS. De VVMC hoopt op een soortgelijke uitrusting voor Arriva-stewards.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *