De politieke partijen van Hoogeveen willen nog steeds dat het station in die plaats een verbinding per Intercity of doorgaande trein krijgt. Dat blijkt uit een rondgang van regionale omroep RTV Drenthe.

De discussie of het wel of niet stoppen van de Intercity in Hoogeveen is nieuw leven ingeblazen door de mededeling van staatssecretaris Wilma Mansveld over de onzekere toekomst van het treinvervoer naar de Randstad na 2017.

Vooral Gerard Fidom van GroenLinks vindt dat de directe verbinding met de Randstad er moet komen. “De extra minuten die een stop in Hoogeveen duurt wegen niet op tegen de extra reistijd die reizigers uit Beilen, Hoogeveen en Meppel moeten maken door de noodzakelijke overstap in Zwolle. De P+R-plaats en fietsenstalling zijn kort geleden fors vergroot maar puilen nog steeds iedere dag uit”, aldus hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *