De bouwers in het Europapark in Groningen aan het nieuwe treinstation aldaar liggen nog steeds op schema. Dat zegt een woordvoerder van ProRail zondagavond tegen OOG TV.

Sinds vorige week zaterdag worden de meest grootschalige bouwwerkzaamheden aan het station Europapark uitgevoerd. Daarbij heeft men het treinverkeer van- en naar Assen, Veendam, Nieuweschans en Leer stilgelegd. Ook stadsbuslijnen 5 en 8 konden geen gebruik maken van een deel van de route. Daarmee waren een groot de Oosterpoort en De Linie verstoken van openbaar vervoer.

Deze avond en een gedeelte van de komende nacht worden er nog werkzaamheden verricht als het inrijden van de rails en het uitvoeren van laatste checks. Zaterdag voerde men al werkzaamheden uit aan de bovenleidingen. ProRail verwacht dat de eerste treinen morgen bij het ingaan van de dienstregeling gewoon normaal weer over het spoor kunnen rijden. Men benadrukt wel dat het om een prognose gaat, maar verwacht niet dat deze nog in gevaar kan komen door de resterende werkzaamheden zondagavond- en nacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *