De grootschalige werkzaamheden aan het nieuwbouwstation Groningen Europapark zijn in de nacht van zondag op maandag met succes afgerond. Na een treinloze periode van negen dagen konden de vervoerders NS en Arriva haar treindiensten van- en naar het oosten en zuiden weer oppakken.

Vanaf de nieuwe dienstregeling, welke ingaat in december, zal het nieuwe station in gebruik worden genomen. Het zal in beide richtingen twee keer per uur worden bediend door de stoptreinen van- en naar Zwolle. De Intercity’s naar Rotterdam en Schiphol/Den Haag zullen niet gaan stoppen bij het station.

De tribune aan de Helperzoom en webcams op www.spoorwerkeuropapark.nl hebben gezamenlijk duizenden bezoekers getrokken. De webcams blijven tot de werkzaamheden van de plaatsing van de perronkap aan het zijspoor in het weekend van 14 en 15 april online op bovenstaand adres.

Aannemer BAM en opdrachtgever ProRail hebben met een paginagrote advertentie in het Dagblad van het Noorden de gemeente Groningen en haar inwoners bedankt voor het begrip over de overlast van de bouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *