Aannemer BAM voert van 25 februari tot en met 4 maart grootschalige werkzaamheden uit aan het spoor en de omgeving voor het toekomstige treinstation Europapark.

Er zal onder andere een extra spoor worden aangelegd. Het meest imposante project tijdens de werkzaamheden is echter het naar elkaar toeschuiven van de twee zijden van de tunnel tussen de Helperzoom en Boumaboulevard welke onder de rails en het station door zullen gaan lopen. Hiervoor moeten de rails en bovenleidingen worden verwijderd, waardoor er geen treinverkeer mogelijk is richting en oosten en zuiden.

Er wordt veel publieke belangstelling verwacht voor de megawerkzaamheden. Daarom hebben ProRail en de gemeente Groningen besloten een publieke tribune aan de Helperzoom te bouwen voor belangstellenden. Vanaf hier is er goed zicht op de werkzaamheden. Daarnaast is het werk te volgen via de webcams op de speciale website www.spoorwerkeuropapark.nl.

Door de stremming ontstaan er grote wijzigingen op de spoorlijnen, en daarnaast enkele kleine wijzigingen in het stadsbusnetwerk. Zie voor de wijzigingen de pagina ‘Stremmingen Bus’ op deze site en plan uw treinreis met de NS Reisplanner op www.ns.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *