Het winterweer zorgt voor aanhoudende problemen op het Nederlandse spoor. ProRail en NS hebben aangekondigd de aangepaste dienstregeling in ieder geval tot en met dinsdag aan te houden.

Doel van de nooddienstregeling is de dienstregeling zo betrouwbaar mogelijk te laten verlopen, ondanks eventuele vertragingen door bijvoorbeeld bevroren wissels. Voor Groningen en Drenthe betekent de nooddienstregeling dat er geen directe treinverbinding met Rotterdam en Den Haag is. De Intercity’s vanuit Groningen hebben als eindpunt Utrecht Centraal, waar kan worden overgestapt op treinen richting Rotterdam en Den Haag. In Zwolle vertrekken de Intercity’s naar Groningen vanaf spoor 14, waar normaal de stoptrein naar Groningen vertrekt. De treinen komen nog wel aan op spoor 1.

De NS hebben gemeld dat de Kruidvat-dagkaarten ook volgend weekend en het weekend daarna geldig zullen zijn in verband met de problemen op het spoor. Lokale vervoerders als Arriva rijden wel volgens de standaard dienstregeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *