Foto: Donald Trung Quoc Don/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0 International)

Aanbieders van deelscooters in de gemeente Groningen, zoals GoSharing en Felyx, moeten vanaf volgend jaar altijd een beschikbare scooter aanbieden op stations en P+R-terreinen.

Dat staat in de nieuwe APV van de gemeente, waarin regels rond deelscooters zijn opgenomen. Eerder dit jaar begonnen GoSharing en Felyx met het aanbieden van een deelscootersysteem in Groningen. Regels zijn er tot nu toe nog niet.

De gemeente gaat verder het maximale aantal aanbieders beperken tot twee, die op vergunningsbasis mogen werken. Zij mogen de scooters alleen nog laten gebruiken door volwassenen en ‘s nachts mogen de scooters niet meer rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *