Werkzaamheden definitief station Europapark kunnen beginnen/ 1 minuut leestijd

Spoorbeheerder ProRail start maandag met grondwerkzaamheden bij station Groningen Europapark. Dit zal de eerste stap zijn van de bouw van het definitieve station nabij de Euroborg.

Tot en met medio november zullen de werkzaamheden voortduren. Onderdeel van de werkzaamheden is een archeologisch onderzoek naar de bodemgesteldheid van de omgeving op verzoek van de gemeente Groningen.

Wanneer in november het terrein bouwrijp gemaakt is, kunnen de bouwwerkzaamheden van het stationsgebouw en het perron beginnen. In 2012 moet het definiteve station in gebruik kunnen worden genomen. Tot die tijd zal een tijdelijk station dienstdoen, waar treinen van Arriva stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *