Onderzoek evenementenstation kan nu echt beginnen/ 1 minuut leestijd

Het onderzoek van de gemeente Assen naar een evenementenstation in het zuiden van Assen kan doorgaan. Dit evenementenstation wil men ten bate van het TT-circuit aanleggen en men hoopt de halte op termijn ook als stopplaats te kunnen gaan gebruiken. NS, ProRail en provincie Drenthe hebben overeenstemming bereikt met Assen hierover.

Verder zijn er plannen om met het station een 5e en 6e trein tussen Groningen en Assen mogelijk te maken met een keermogelijkheid op het huidige station van Assen.

De gemeente Assen geeft toe dat de aanleg van een nieuw volledig station in Assen Zuid op dit moment geen haalbare kaart is, maar is blij dat NS, ProRail en provincie akkoord gaan met het onderzoek naar een evenementenhalte. Toekomstige invulling van het bedrijvenlandschap zal dan gaan uitwijzen of het ontwikkelen van het station tot volwaardige stopplaats mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *