Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft vrijdag een aantal wijzigingen en verbeterpunten in de busdienstregeling bekendgemaakt. Deze wijzigingen zijn ontstaan uit opmerkingen en klachten van het consumentenplatform, gemeenten, reizigers en chauffeurs. Voor Groningen gaat het om een viertal wijzigingen.

– Qbuzz zet op de lijnen 306, 316 en 317 sinds een maand versterkingsbussen in om de grote drukte op deze lijnen op te vangen.
– Op lijn 78 op het traject Slochteren – Appingedam gaat vanaf maandag 20 februari ‘s ochtends op doordeweekse dagen een extra bus rijden om beter aan te sluiten op schooltijden. Deze rit zal worden uitgevoerd met een grote bus.
– Lijn 668 keert vanaf 1 april weer terug, van Leens naar Warffum betreft het één rit, aankomst 7:55 uur. Dit om beter aan te sluiten op de schooltijden in Groningen.
– Lijn 89 zal tussen Drachten en Groningen aansluiting gaan geven op doordeweekse dagen op Qliner 304 van en naar Groningen, bij de afrit van de A7 te Marum.
– Lijn 83 zal in de stad niet meer via Hereplein en Zuiderdiep rijden, maar via het Emmaplein.
– Lijn 51 tussen Groningen en Assen krijgt ‘s avonds en op zondag aangepaste vertrektijden om aansluitingen in De Punt te verbeteren.

De wijzigingen zullen zo snel mogelijk worden verwerkt in de dienstregeling op www.qbuzz.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *