Treinpassagiers met Haren als bestemming moeten tijdens de werkzaamheden bij het Europapark in Groningen het laatste gedeelte van hun reis afleggen in een taxibusje. Dat blijkt uit een krantadvertentie van de NS waarin de werkzaamheden worden aangekondigd.

Regiomanager Arjan Bleeker van NS verklaart in de advertentie niet anders te kunnen. “Haren is een klein station en niet zo makkelijk bereikbaar met grote bussen. Om negen dagen lang veel ongemak te voorkomen en vanwege het kleine aantal in- en uitstappers worden reizigers met taxibusjes vervoerd naar de opstapplaats van de pendelbussen”, aldus Bleeker.

De stopbussen van de NS stoppen in Haren bij het transferium aan de A28. De passagiers kunnen hier overstappen van het taxibusje naar de pendelbussen naar Groningen of Assen. Er kan echter ook voor worden gekozen om vanaf het transferium de reis verder Haren in per voet, fiets, auto of bus af te leggen. Servicebus lijn 254 stopt nabij het transferium (aan de Nesciolaan) en rijdt vanaf daar alle buurten in Haren door. Hier is het treinkaartje echter niet geldig. De snelbussen van de NS stoppen niet in Haren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *